Aon de Stasie blijft op het Stationsplein

De fietsenstalling aan het Stationsplein verdwijnt per 1 januari uit het straatbeeld en gaat ondergronds. Wat blijft is het vertrouwde tweewielercentrum Aon de Stasie met alle faciliteiten.

Aon de Stasie, het tweewielercentrum met fietsenstalling bij het station, is voor veel Maastrichtenaren een vertrouwd adres als het gaat om de aankoop of de reparatie van een fiets. ‘BijjHaarie’ is in de loop der jaren een begrip geworden in de stad. Harrie Janssen vindt het belangrijk dat zijn klanten weten dat er, behalve het feit dat de fietsenstalling ondergronds gaat, verder helemaal niets verandert en dat zijn zaak gewoon gevestigd blijft in het monumentale stationsgebouw. 

Harrie: “Er is de laatste jaren heel veel veranderd in en om het station en straks gaat ook dit deel van het stationsgebouw waar de kantoren gevestigd zijn, op de schop. Belangrijk is dat wij gewoon blijven en ook tijdens de werkzaamheden kunnen mensen gewoon bij ons terecht. Zowel de winkel als de werkplaats én de verhuur van fietsen, het blijft allemaal gelijk en wordt zelfs nog beter want we krijgen straks meer vierkante meter tot onze beschikking. Ook onze openingstijden blijven gehandhaafd: dagelijks geopend, 7 dagen per week, tussen 7.00 en 22.00 uur.”

Voor Maastrichtenaren komt er straks eindelijk een einde aan de ‘fietsvervuiling’ bij het station waar jarenlang honderden fietswrakken de aanblik van het stationsplein bepaalden. Ook Harrie Janssen is blij dat er een einde komt aan die situatie. “Straks komt er een mooi overzichtelijk plein dat gemakkelijk toegankelijk is en dat een mooie entree wordt voor onze zaak. De ergernis over dat fietsenkerkhof voor de deur van Aon de Stasie is dan eindelijk voorbij.”


Door: Aon de Stasie
‹ Terug naar het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies.

Sluit deze melding